Palkkaa meidät

Valokuvaajamme

Sini Särkelä

Rovaniemeltä kotoisin oleva Sini on valmistunut Tampereen Ammattikorkeakoulusta valokuvaajaksi vuonna 2013. Opintojen päätyttyä veri veti takaisin pohjoiseen ja kotiseudulle, joten Sini lyöttäytyi Valokuvauspalvelu Kuvauksen tiimiin vuoden 2015 alussa. Siitä lähtien Sini on valokuvannut sekä liiketiloissamme että useissa juhlatilaisuuksissa ympäri Lappia.

 

”Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut kuvaamisesta ja hetkien taltioinnista. Onnistuneet kuvat tuovat hymyn huulilleni enkä malta odottaa asiakkaan näkevän lopputulosta. Pidän tilannekuvaamisesta sekä henkilökuvauksesta, sillä ne molemmat tarjoavat paljon haastetta. Kuvatessani kiinnitän paljon huomiota yksityiskohtiin, ja pyrin korostamaan niitä sekä tarkennuksen että valon avulla. Luonnollisuus on minulle tärkeää, ja saadakseni mahdollisimman luonnollisia kuvia, useimmiten soluttaudun juhlissa vieraiden joukkoon tai vaihtoehtoisesti hieman etäämmälle, jotta kukaan ei huomaisi minun kuvaavan.”

 

Jukka Pikkarainen

Rovaniemeläistynyt helsinkiläiskuvaaja Jukka Pikkarainen kiinnostui alkujaan Valokuvauspalvelu Kuvauksen tarjoamasta erilaisesta palvelumallista. Lappiin retkillään ihastunut mies päätti vuoden 2015 lopussa kokeilla siipiään pohjoisen ilmastossa ja lähestyi Kuvausta saadakseen lisäpotkun muuttoonsa.

 

”Lapin luonto ja eritoten syksyinen ruska ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Matkustin perheeni kanssa Lappiin vuosittain ennen kuin muutimme vihdoin Rovaniemelle. Kuulin Kuvauksen toiminnasta jo vuonna 2014, kun liike perustettiin ja innostuin uudesta liikeideasta. Olen valokuvannut ammatikseni jo lähes 15 vuotta, joten kokemusta ja ammattitaitoa minulta löytyy. Henkilökuvien ohella luonnon kuvaaminen on sydäntäni lähellä, ja useimmiten pyrinkin ikuistamaan tärkeitä hetkiä myös luonnonvalossa ja Lapin kauniissa maisemassa.”

 

Henrik Hietanen

Henrik on studiokuvaukseen erikoistunut kameran monitaituri, ja suorittaa suurimman osan kuvauksista liikkeemme studiossa. Valon ja varjon mestari on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa ja valmistui sieltä vuonna 2012. Henrik loihtii studiokuvistasi taatusti ennennäkemättömän kauniita. Lisäksi Henrik hoitaa liikkeellä digitaalisten kuvien tulostuksen valokuviksi ja muut käytännön asiat myynnistä alkaen.

 

”Perheeni on kotoisin Oulusta, ja opintojen päätyttyä tuntui luontevalta palata lähemmäs kotiseutua. Kuulin Valokuvapalvelu Kuvauksesta ensimmäisen kerran ollessani työmatkalla Oulusta Rovaniemelle keväällä 2015. Näin heidän kuvaamiaan kuvia ja kiinnostuin konseptista, joten seuraavan vuoden alussa lähestyinkin jo omalla portfoliollani. Olin onnekas ja sain työn, ja nyt tunnen eläväni unelmaa hienossa ympäristössä, hienojen ihmisten parissa ja mikä tärkeintä; rakastamaani työtä tehden.”

 

Elise Holm

Elise aloitti oppisopimuksella Valokuvapalvelu Kuvauksessa alkuvuodesta 2016. Jukan ja Sinin opastuksella Elise on kiertänyt kuvaamassa monia tapahtumia, ja Henrikin opastuksella studio ja kalusto ovat tulleet tutuksi. Elise omaa nuoresta iästään huolimatta erittäin kehittyneen silmän valokuvaamiselle, ja häntä onkin kehuttu niin kollegoiden kuin asiakkaiden toimesta erityisen paljon.

 

”Olen Rovaniemeltä kotoisin, ja jo ihan lapsesta saakka olin hyvin kiinnostunut valokuvista ja itse kuvaamisesta. Muistan kuin sain noin 10-vuotiaana vanhempieni vanhan filmikameran koekäyttöön ensimmäisen kerran ja suuntasin oitis luontoon kuvaamaan, silloiset parhaat ystäväni malleina. Sen päivän jälkeen minä ja kamera olemme olleet erottamattomat. Toki tuo vanha filmikamera on vaihtunut kehittyneen tekniikan myötä uudempaan malliin, mutta intohimo ja palo kuvaukseen on säilynyt.”

 

Kuvaus tiimi koolla

Menneet tilaisuudet

Kuluneiden vuosien aikana olemme kuvanneet monissa yksityisissä tilaisuuksissa, kuten häissä, syntymäpäivä- ja sukujuhlissa, ylioppilas- ja valmistujaisjuhlissa sekä polttareissa ja muissa pienemmän piirin tapahtumissa. Suosituin edellä mainituista on ollut hääkuvaus, johon Lapin kaunis luonto tarjoaa uskomattoman lisänsä.

 

Tilaisuuksia on ollut ympäri vuoden, ja ympäri Lappia. Valokuvaamista on sään salliessa pyritty toteuttamaan joka tilaisuuden kohdalla niin sisällä kuin ulkona. Joka juhla on ikuistettu kameralle, ja asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä saamiinsa muistoihin kuvien muodossa.